Girafprofiler på Facebook

GirafDe seneste par dage har jeg bemærket at mange af mine facebookvenner har skiftet deres profilbillede ud med et billede af en giraf. Dette skyldes en lille leg, de har kørende med denne tekst:

”I have changed my profile picture to a giraffe. I tried to answer a riddle and got it wrong. Try the big giraffe challange!! The deal is: i give you a riddle. If you get it wrong, you have to change your profile picture to a giraffe for the next three days. MESSAGE ME IN THE INBOX. I’ll let you know if it is RIGHT OR NOT. Here is the riddle: it’s 03.00 am, the doorbell rings and you wake up. Unexpected guests and it is your parents, they are there for breakfast. You have strawberry jam, honey, wine, bread and cheese. What is the first thing you open?? Remember… Message me ONLY by PM. If you get it right, i’ll post your name here. If you get it wrong, you change your profile picture. GOOD LUCK !”

I dette oplæg vil jeg ikke afsløre det rigtige svar på gåden. Det der interesserer mig er det sjove i hvordan en simpel gåde som denne pludselig kan blive viral og sprede sig til så mange mennesker. Det er svært, hvis ikke umuligt, at forudsige hvilket indhold, der vil blive viralt. Jeg har moret mig over at se hvor mange forskellige girafbilleder, folk har brugt til deres profilbilleder. Nogle har været kreative. Nogle har endda brugt et billede af en giraføl.

Det der irriterer mig er så, når trælse personer finder på en hoax og går ud og publicerer en ”nyhed” om at denne girafleg kan give folk en form for virus, så andre kan se deres password, hvis de skifter deres profilbillede ud med et af en giraf. Blandt andre er denne blog: renekleveland.blogg.no

De billeder, som man finder på Google, befinder sig på diverse hjemmesider. Google viser dem blot. Det vil sige, at hvis man skal lave hack på disse billeder, så skal man hacke samtlige hjemmesider, som de ligger på.

Kan man ikke finde på sjovt indhold, som Facebooks brugere vil sprede viralt, så kan man jo altid finde på en skræmmekampagne. For folk er nemme at skræmme, og så deler de jo alt uden at undersøge rigtigheden af det.

Jeg vil tusinde gange hellere se folk dele sjovt indhold, frem for skræmmekampagner.

Tænk jer om inden I deler indhold. Er det sjovt eller er det for at skræmme alle andre? Er det skræmmende indhold mere rigtigt end det sjove? Tjek kilden for advarslen. Der er ingen girafhack på Google!

Skriv et svar